Screeners en Scanners

In het platform zitten kant-en-klare screeners en scanners. Regelmatig worden er nieuwe toegevoegd. Traders kunnen ook eigen screeners en scanners maken. Ze kunnen van nul beginnen of de signalen en strategieën die in het platform zitten, gebruiken.

Screeners en scanners zoeken naar instrumenten die aan bepaalde criteria voldoen. Screeners zoeken op een bepaald tijdstip. Scanners zoeken permanent. Scanners gebruiken de computer intensief. Daarom worden ze gebruikt voor kleinere aantallen instrumenten door traders die in kleinere tijdseenheden werken (15’ of minder). Deze traders willen real-time melding zodat ze onmiddellijk kunnen instappen. Screeners worden éénmaal per dag of per (half) uur gelanceerd. Ze worden gebruikt voor grotere aantallen instrumenten door traders die in grotere tijdseenheden werken.


 

Dit voorbeeld toont een scanner die zoekt naar het zeldzame hamer kaarspatroon. De scanner geeft onmiddellijk aan wanneer een signaal verschijnt (e-mail, pop-up of geluid). De scanner toont ook de voorafgaande signalen (er waren 4 hamer signalen) én houdt fictieve posities aan om de resultaten te tonen.


 

Dit voorbeeld toont het hamer signaal op de CAC 40 dat zichtbaar is in de bovenstaande tabel. Dubbelklik op de symbolen in de scanner om hun grafiek te zien.De volgende screeners en scanners zijn momenteel in het platform beschikbaar :

 

Scanners
Hamer Patroon 15’ Een zeldzaam kaarspatroon. info, info 2
Heikin Ashi 3+2 15’ 3 Stijgers gevolgd door 2 dalers of omgekeerd. info
Bullish Breakout 15’ Signaal van E. Lefort voor stijgers. info, forum


Screeners
3 Line Break Reversal 30’ Trendkering gebaseerd op sleutelniveaus. info, forum, forum
Gap Close 30’ De gap sluit zich; de trend gaat verder. info
Heikin Ashi 3+2 30’ 3 Stijgers gevolgd door 2 dalers of omgekeerd. info
Hamer Patroon 60’ Een zeldzaam kaarspatroon. info, info 2
Today’s Trend 1d Identificeert ‘s morgens stijgers en dalers. info